Miért igyál meleg vizet?

 

Ki az a hülye, aki meleg vizet iszik?
Ne mondja nekem senki, hogy ne teát vagy ásványvizet igyak!

Tea

Sok évvel ezelőtt hallottam egyszer, hogy az ázsiaiak napközben is meleg vizet isznak, hogy az éttermekben is lehet meleg vizet kérni. Nem csak meglepődtem, ahogy valószínűleg most Te is, hanem hitetlenkedve hallgattam a történetet.

Viszont amikor mindennek ellenére kipróbáltam, rögtön éreztem jótékony hatását. Azonnal felmelegített, javított az anyagcserémen, és jó érzés is volt iszogatni.

Azóta számos könyvben is találkoztam ezzel az információval ( Jennifer Harper: Tudatos test, Paul Pitchford: Gyógyító táplálkozás) . Az előző évben elvégzett Kínai 5 elem Konyha online főzőtanfolyam – Kicsi Vu ( Farkas Viktória) tartott –  egyik első tanácsa is a meleg vízivás volt.

Gyorsan megjegyzem, nem a csapból folyó meleg vízről, hanem felforralt és egyéni ízlés szerint iható meleg, de nem forró vízről van szó. A langyos-meleg víz sokakban hányingert kelt, annál melegebben igyuk.

A túl forró víz, étel-ital szinte leforrázza a torkot és a gyomrot is. A túl hideg meg nagyon lehűti, lelassítja odabent az energia áramlást.

A megfelelő melegségű víz megmelenget belül is. Olyan ez, mint amikor hideg a kezed és a kezedben tartott meleg bögréd szép lassan átmelegíti a kezed. 🙂 Ugye máris jó érzésed van?

Na ez történik belül, a gyomrodban is. Szép lassan átmelegszik és beindul az energiaáramlás, beindul a szervezet, minden sejted megkapja a működéséhez szükséges hőt.

Erre különösen reggel van szükségünk, az éjszakai pihenés után. Éjjel lelassul minden energiafolyamat, csökken a test hőmérséklete kívül-belül.

Egy bögre meleg víz után könnyebben indul a nap!

Próbáld ki Te is!

Ha napközben is tartasz az asztalodon egy bögre meleg vizet és gyakran iszol belőle pár kortyot, hamarosan észreveszed, milyen hatékony. ( Fontosabb gyakran keveset, mint egyszerre sokat inni)

Emésztési zavarok, puffadás, székrekedés, túlsúly, nehézkesség, derékfájás, térdfájás, hólyagproblémák, hideg kéz-láb esetén MELEGEN ajánlott!

Ha kérdésed van, segítségre, tanácsokra van szükséged az életmódváltáshoz:

viragoslilla@gmail.com
06-70-559-9890